MYYTÄVIÄ MAAPAIKKOJa

 

SASTAMALASSA MUSTAJÄRVENKULMALLA MYYNNISSÄ 5 OK-TONTTIA: Katso Oikotiellä kohdenumerot: 16112807, 16112612, 16111441, 16111121, 16101213.

Tai hae "Finnea LKV" Oikotien välittäjähausta. Sovittiin juuri erikoistarjouksesta, sain luvan laskea edullisia hintoja vielä parilla tuhannella. Nyt kannattaa olla aktiivinen!

 

Tontit voi ostaa yksittäin tai vaikka yksi joukko ostaa ne kaikki tai osan niistä. Kaikki tontit on suunniteltu niin että on hyvät ilmansuunnat ja näkymät ja että maata on riittävästi, eli 5000-7000 m2.

 

Itseasiassa nämäkin tontit voi myös vuokrata, siihen on suhtauduttu alustavasti positiivisesti. Nyt edullisesti kiinni omaan tonttiin ja kotiin.

 

Lisätietoja 050 5298299, lkv@finnea.fi

Terveisin Jouni Järvinen, LKV

 

 

25 HA ITÄTALO KUSTAVISSA


 

30 VUODEN VUOKRASOPIMUS 1000 m2 TONTISTA. EI VELVOLLISUUKSIA JA VASTUITA VAAN PELKÄSTÄÄN OIKEUKSIA:

 

VAIN15.000 EURON KERTAMAKSULLA RAKENNUSPAIKKA JA AARI PELTOA 30 VUODEKSI, SEKÄ PALJON MUUTA. OMAVARAISTALOUTTA. VIELÄ MUUTAMA 1000 m2 RAKENNUSPAIKKA JÄLJELLÄ. TULE NAUTTIMAAN KAUNEUDESTA JA OMASTA RAUHASTA. YHTEISÖLLISYYTTÄ TARJOLLA SEN VERRAN KUIN ITSE HALUAT.

 

Yhteisöllinen asuinpaikka sellaista etsivälle. Täällä voit opetella omavaraisuutta ja rakentaa piilopirtin, jossa elämä jatkuu, vaikka maailma ympäriltä sortuisi.

 

Nyt Saaristomerellä Kustavissa tarjolla hieno kokonaisuus ja oikea talonpoikaiskartano. Tällä 25 hehtaarin maatilalla on mahdollisuuksia moneen. Oikea mahdollisuuksien toimintaympäristö! Luoville ideanikkareille, maalaisjärkisille. Kaikenikäisille.

 

Nyt on mahdollisuus päästä hienon ison maatilan asukkaaksi 15 tuhannella. Huomaa, että tässä yhteisöllisessä mallissa säästät liittymä- ja kaupankäyntikuluissa lisäksi parhaimmillaan jopa yli 20.000 e normikauppaan nähden!!

 

Tässä sinulle tarjotaan mahdollisuuksia ja oikeuksia. Ei tarvitse ottaa riskiä vanhojen rakennusten kunnossapidosta eikä murehtia niiden kohtaloa tai niistä aiheutuvia kustannuksia. Käytännössä maksat 30 vuoden tontinvuokran kerralla. Tällöin 30 vuoden vuokra on vain murto-osa käyvästä vuosivuokratasosta. Bonuksena saat monta muuta hyödyllistä etua. Mallia on kehitetty Suomessa yleisesti käytössä olevista vuokrasopimuksista (esim. Metsähallitus, yhteismetsät, kaupungit ja kunnat), mutta on lisätty monenlaisia käyttöoikeuksia tilaan ja paljon muuta hyödyllistä sekä yhteisöllisyyttä.

 

Valitse oma henkilökohtainen reviirisi suunnitelmakartan AM-1-alueista. Itäisempi 7 paikan alue osittain myyty, samoin läntisemmästä L:n mallisesta alueesta on 3 tien vieressä olevaa aluetta myyty. Jäljellä mm. erinomainen yhtenäinen alue kauniin mäen nyppäleen ympärillä vaikka yhdelle kaveriporukalle.

 

Saat 15 tuhannella eurolla mm. oikeuden:

1) rakentaa 1000 neliölle alle 50 k-m2 OK-talon (toivomuksena perinteinen rossipermantoinen painovoimainen hirsinen pientalo), johon saat reilusti tilaa jos teet kellari- ja ullakkotilaa ja jos jätät saunan rakentamatta taloon sisälle;

2) rakentaa yhteisiä pihasaunoja ja talousrakennuksia (lännen puoleiselle isommalle alueelle noin 100 k-m2 verran) muiden kanssa. Esimerkiksi alueelle voisi tehdä vaikka yhteisen 20 m2 pihasaunan ja 80 m2 suuruisen yhteisen kokoontumis- ja harrastustilan. Lisäksi voi rakentaa keveitä varastotiloja tai liitereitä;

3) viljellä aarin kokoista peltotilkkua (so. 100 m2), joka sisältyy sopimukseen jokaiselle talolliselle (plus mahdollisuus vuokrata maata lisääkin);

4) nauttia rantapalstasta (sovitaan yhdessä tarkempi paikka siellä), jonne on kiva kävelymatka, sinne voitte tehdä yhdessä laiturin ja laavun yms. keveitä rakennelmia, jotka eivät edellytä rakennuslupaa;

5) nauttia tilaan liittyvistä runsaista esialueista - vesialueita taitaa olla noin 2500 hehtaaria, joka mahdollistaisi vaikka kalastajaksi ryhtymisen (toki jos niiden lisääntyvästä käytöstä tulee ylimääräisiä maksuja, esim. tiemaksu nousisi, tms, käyttäjät vastaavat lisämaksuista). Tilalla on lisäksi yhteisiä venevalkamia ja saari (yht. noin 4,5 ha) 10 eri palstalla, joita voi käyttää yhteisaluelain puitteissa, käytännössä pitkälti jokamiehenoikeudella;

6) vuokrata käyttöön vanhoja rakennuksia käyttöön tarpeen mukaan sekä saada etusija varauskalenteriin ulkopuolisiin vuokraajiin verrattuna;

7) saada alennusta rakennusten, peltojen, metsien, yms. vuokrauksesta verrattuna vuokrauksen listahintaan;

8) ostaa tilalta puita tai hirsiä rakennuksiesi rakennusaineiksi (lähipuun käytöstä saadaan valtava ekologinen säästö) tai opetella hirsirakentamista ottaen oppia tilan hyvin ja kestävästi tehdyistä rakennuksista;

9) antaa oman kotisi vuokrattavaksi päätalon verkostojen kautta sillä aikaa kun itse olet muualla.

 

Kaupat tehdään vuokrasopimuksena. Saat sille turvaavat vakuudet. Kun olet rakentanut ja maksanut mahdolliset lainat pois ja olet omillasi, vasta 30 vuoden päästä alkaa normaali sen ajan käyvän tason mukainen vuokranmaksu (nykyrahassa luultavasti ehkä luokkaa noin satanen per kk?).

 

Kun olet tehnyt sopimuksen, voit vaikka heti laittaa rakennuslupapaperit kuntaan. Voit mennä maksamisen jälkeen heti tontillesi ja alkaa asumaan siellä - ensin vaikka asuntovaunussa.

 

Säästät tällä tavalla toimien todella paljon! Omistaja selvitti juuri että pelkästään vesi- ja viemäriliittymä maksaisi jokaiselta tontilta 15.000 euroa (mikäli tehtäisiin normaali määräalan kauppa). Mutta nyt riittää kun päätilalla on liittymät, ne jaetaan alamittareilla kullekin talolle, näin uusia liittymiä ei tarvita. Vaihtoehtoisesti läntisen alueen 10 tai 13 osakasta voivat harkita uuden liittymän ottamista, jolloin ei tarvitsisi kaivaa putkistoa parin sadan metrin päähän ja pikitien alittamista eikä mahdollisesti suurentaa putkistojen kapasiteettia?

 

Samoin on suurinpiirtein sähkö- ja tietoliikenneliittymienkin kanssa, riittää kun yhdellä on oikeus, joka jaetaan vaan eri rakennuksiin (lisäsäästö kullekin rakentajalle luokkaa 2-3.000 e). Lisää säästöjä tulee, kun jokaisen ei tarvitse maksaa 4% varainsiirtoveroa, kaupanvahvistajapalkkiota eikä hakea lainhuutoa (säästö melkein 1500 e/rakentaja) eikä maksaa lohkomismaksua, joka olisi joka tontista 1090 euroa.

 

Lisäksi saat säästöä kun voit tehdä saunan pihalle yhdessä muiden kanssa. Ja kun yhteisö järjestäytyy, se voi sopia maanomistajan kanssa ja rakentaa yhteisiä uudisrakennuksia ja piharakennuksia (halleja, verstaita, kasvihuoneita, jne). Muutenkin on hyvin mahdollista, että osakkaat innostuvat talkoilemaan, jolloin yhdessä tekeminen ja rakennusvaiheiden järkevä jaksotus samoin kuin käyttämättä jääneiden tarvikkeiden ja ehkä työkoneidenkin kierrätys tuovat vielä lisää säästöjä.

 

Omistaja jää omistamaan päätilaa ja vuokraamaan rakennuksia, näin hänen hankkimansa tieto-taito on asukkaiden käytössä ja tilalla on selkeä historiallinen jatkumo. Suuri toive olisi että tila voisi askeleittain rakentua suurelta osin omavaraiseksi ja sinne voisi muodostua eläväinen yhteisö. Omistaja toivoisi tilalle aktiivisia ihmisiä, jotka jatkaisivat yhdessä tilan kunniakkaita perinteitä. Jotka huolehtisivat toisistaan ja tekisivät asioita yhdessä ja että voisivat löytää avaimia onnellisuuteen ja opetella vanhoja perinteisiä taitoja. Näin sinulle tarjotaan pääsyä osaksi monipuolista kokonaisuutta ja historian jatkumoa.

 

Yhteisö alkaa rakentumaan tässä versiossa vapaudesta ja tarpeista käsin. Siinä kun ihmiset asettuvat asumaan paikoilleen ja oppivat tuntemaan toisiaan ja huomaavat yhdessä tekemisen etuja ja alkavat hyödyntämään tilan suomia mahdollisuuksia.

 

Häitä yms. tilaisuuksia olisi tulossa näin hienolle paikalle niin paljon kuin vaan haluaa järjestää. Talouskeskusalueen reunamille on ajateltu puulajipuistoa, arboretumia. Useilla tilaa jo tuntevilla on toiveita luoda paikasta perinteisten käsityö- ja rakentamistaitojen pysyvä työkohde, joskus ehkä oma opetusyksikkönsä. Tähän vuosisataiset rakennukset suovat sille oivan ympäristön.

 

Liikeideoita tilaan liittyen on pelkästään minulle tullut mieleeni kymmenittäin, tässä muutamia malliksi: Talonmiestalkkareille olisi töitä niin Itätalolla kuin Kaurissalon saaren sadoilla kesämökeilläkin (summittain laskin nopeasti kartalta mökkejä olevan noin 6 km säteellä 600-800 kpl). Tilalla voi toimia kalastajina, hierojina, etäkonsultteina, tai telttailu-, pyöräretki-, kiipeily- ja eräoppaina, tai pitää terapiaeläimiä. Siellä voi pitää hermoparantolaa, hoivakotia, sijaislapsitoimintaa, tai siellä voi pyörittää rakennus- tai taidealan firmoja tai vaikka IT-alan toimintaa. Myönnetyssä suunnittelutarveratkaisussa oli useampia varauksia, esim: 

- pikitien varteen voisi rakentaa uudisrakennuksen, jossa voisi pitää esim. kyläkauppaa

- tilalle voi rakentaa useampiakin kasvihuoneita ja talvipuutarhan

- tilalle voi tehdä tuulimyllyn

- erilliselle T-alueelle on varattu 1000 k-m2 tilaa halleille ja verstaille

- pajan perustuksille tai sen viereen voi tehdä uuden sepän pajan

- entisen saunan voi peruskorjata

 

Tilaan ja lähiseutuun voi tutustua ao. Paikkatietoikkunan kautta (kopioi ao. linkki selaimeesi). Näkymässä näet mm. maastotiedot korkeuskäyrineen, ilmakuvan, kiinteistörajat ja -tunnukset sekä osoitteet ja voit sitä zoomailla:

https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/? zoomLevel=11&coord=188514.01040444_6735357.832316802&mapLayers=24+92+default,802+24+default,99+100+default,90+100+default,1239+100+default& 3958-fd8c-cb2c-2510cccca1d3&noSavedState=true&showIntro=false

 

Ilmakuvalla näet että metsää riittää. Eri-ikäistä männikköä on kallioilla ja niiden väleissä runsaasti (ei arvioitu), mutta myös koivua ja kuusta sekä runsaasti eri erikoispuita (paljon vaahteroita, lisäksi saarnia, tammi, pihlaja, tervaleppä, yms. puulajeja) - siis todellinen VAAHTERAMÄKI.

 

Ajatuksena on että paikka rakentuisi vuosien mittaan noiden metsän puolella suojassa sijaitsevien 20 uuden OK-talon ja vanhan talouskeskuksen ympärille. Näin kaikilla on mahdollisuus omanlaiseensa nykyaikaiseen kotiin, mutta lisäksi voi hyödyntää laajasti yhteiskäyttötiloja. Olisi ihanaa jos jokainen rakennus olisi omanlainen uniikki taidonnäytteensä, mutta jos asukkaat haluavat, ei hirsitalopakettikaan paha vaihtoehto ole.

 

Jokaisen talon ympärille sovitaan 1000 neliön yksityisempi alue, siinä myös puut kuuluvat uudisrakennuksen omistajalle. Jokainen asukas – joita tulisi siis enintään 20 sinkkua ja/tai perhekuntaa – saa käyttöönsä 100 m2 viljelysmaata sekä mahdollisuuden vuokrata tiloja ja rakennuksia.

 

Yksittäinen asuja tai yhteisö voi halutessaan ja sopimuksen mukaan rakentaa tilalle yhteishankkeina yht. noin luokkaa 1600 neliötä asukkaita palvelevia uusia tiloja, halleja, verstaita, harrastustiloja, konesuojia, kasvihuoneita, tms. Katso kuvien lopussa olevaa suunnitelmakarttaa ilmakuvapohjalla. Siinä AM-1 tarkoittaa aluetta, jonne voi rakentaa rakennuksia vakituista asumista varten 1000 k-m2 (650 + 350 m2) sekä pihasaunoja ja talousrakennuksia enintään 150 + 50 k-m2 verran. RA-1 tarkoittaa lomarakennuksille tarkoitettua aluetta, rak.oik. max 300 k-m2 (esim. 10 kpl 30 neliöisiä maisemamökkejä). T osoittaa alueen jonne voi keskittää halleja ja melua aiheuttavaa verstastilaa, enintään 1000 k-m2. P näyttää parkkialueille sopivia kohtia. Siniset numerot osoittavat tiettyihin tarkoituksiin sopivaa rakentamista: 1 - kyläpuoti- ja varasto- ja/tai konehallitila; 2 - vanhojen rakennusten perustukset joille (tai niiden läheisyyteen) voi rakentaa pajan ja/tai hirsisaunan; 3 - paikkoja tuulimyllylle; 4 - lasihuone kivinavetan päätyyn. Jos tarkat tiedot kiinnostaa, pyydä kopio suunnittelutarveratkaisusta.

 

Suunnittelutarveratkaisun on kunta jo hyväksynyt (koskee tilan pääpalstaa, ei rantapalstoja) ja se on lainvoimainen ja voimassa heinäkuun alkuun 2023. Luvan mukaan voi hakea rakennuslupaa myös majoitustiloja varten turisteille, esim. kymmenen erikorkuista 30 neliöistä luonto- ja maisemamajaa suojellun suon ja riistapellon viereen tai Topenginleijan läheisyyteen. Käytännön suunnitelmat ovat vasta alustavia, ne tarkentuu rakennusluvissa.

 

Pallo on sinulla, teillä. Mitä ehdottaisit? Yksilönä, perheenä, porukkana? Tai firmana? Kiinnostaisiko ostaa vaiko vuokrata? Olisiko teitä vaikka jo valmiiksi ryhmäytynyt porukka, saisitte  10 rakennuspaikkaa vain muutaman normitontin hinnalla, puhumattakaan säästöistä yli 20k per talollinen.

 

Edustatko yritystä? Kiinnostaisiko hankkia suurempi määrä rakennuspaikkoja ja rakentaa tänne mallitalo tai useampia? Jäljellä oleva on hieno ja yhtenäinen alue, jossa ei ole väliä, missä rakennukset sijaitsevat eli sinulla on vapaus sijoitella ne oman mielesi mukaan Niitä yritys voisi vuokrata tai myydä rakennuksen ja vuokraoikeuden ja tehdä sillä kannattavaa liiketoimintaa. Jos otat kaikki loput 10 paikkaa, saat niihin hieman lisää maata eli vuokra-alue olisi kooltaan 1,2 hehtaaria, hinta olisi 120.000 e. Kun rakennat tänne talot ja tiestön valmiiksi ja vedät putket ja johdot ja myyt "avaimet käteen valmiina", olen varma että saat sievoiset voitot. Voit myös toki ostaa koko tilan, hp. 600k.

 

Omistaja toivoo että kerrot välittäjälle (sähköpostit lkv@finnea.fi tai info@kuningaskunta.org) kiinnostuksestasi ja toimitat tietoa mahdollisista tulijoista ja ideoistanne. Kerro samalla mielipiteesi siitä, kiinnostaisiko mieluummin maan vuokraaminen vai osakkuuden ostaminen.

 

Oma mielipiteeni välittäjänä tästä on, että kyseessä on harvinaisen hieno kohde, jossa on valtavasti potentiaalia, vaikka mihin. Tällaisia on oikeasti harvoin myynnissä. PS. Välittäjänä ohjeistan vielä, että omistajalla on oikeus päättää myydä tai vuokrata kenelle haluaa, ilman velvoitteita. Minusta tässä on ideaalia sekin, että asutaan kuivalla maalla poissa kostean ja joskus kolean meren läheisyydestä, joka on vaan hyvä asia syksyisin ja talvisin. Mutta silti kaikilla on mukavan lyhyt kävelymatka rannoille. Siirtymisen aikana voi alkaa jo heittäytymään lepotilaan ja loman rientoihin.

 

Jos kiinnostaa tulla, tai on kysymyksiä tai tarvitset lisätietoja, ota yhteyttä Jouniin - 050 5298299, lkv@finnea.fi

 

 

YLEISTÄ TIETOA ITÄTALOSTA JA KUSTAVISTA

 

ITÄTALO on ns. talonpoikaiskartano. Vanhoissa papereissa myös nimellä Istro. Tilalla on vieläkin yli 10 toinen toistaan komeampaa rakennusta. On metsiä ja kauniita kalliota noin 20 ha, on pari hehtaaria peltoja, ehtymätön pohjavesi ja useita lähteitä tai kaivoja, lampia, 3 kiviholvikellaria, rantaa, saari, tuhansia hehtaareja kalastusvesiä, jne. Upeat ja edelleen arvokkaat perinteiset tilat ja 25 hehtaaria maata luovat edelleen mahdollisuuksia monenlaiseen erilaiseen toimintaan.

 

Kiinteistötunnus on 304-407-5-86. Siihen kuuluu 4 erillistä palstaa (tilan pohjoisosassa oleva 4000 m2 määräala ei sisälly sopimukseen) sekä suuri määrä yhteisiä alueita – maita, venevalkamia, saaria, vesiä ja vesijättömaita. Yksi tilan omista palstoista on 1,3 ha kokoinen rantapalsta, jossa on kallioita, hiekkarantaa ja liki 300 m rantaviivaa. Sinne tulee 40 k-m2 rantasauna ja laituri, ehkä joskus venevajakin. Toinen palsta on pieni erillinen saari. Loput kaksi palstaa muodostavat kotipalstan, jonka paikallistie Kiparluodontie halkaisee kahdeksi. Tilalle pääset siis autolla asfalttiteitä pitkin, ilman odotteluja lautoilla.

 

Itätalo oli Louhisaaren kartanoon liittyvä ratsutila, rustholli, jota viljeli vuokraviljelijä eli lampuoti. Hän ei maksanut veroja vaan maanvuokraa ja omistajilla oli ratsutilan verovapaus. Itätalo on historiallisesti ja kulttuurisesti yksi merkittäviä paikkoja Suomessa. Suurtilan omisti aikanaan tunnettu Klaus Eerikinpoika Fleming, joka oli sotapäällikkö, vapaaherra ja valtaneuvos, joka toimi vuosina 1591–1597 Suomen ja Viron käskynhaltijana ja oli tuolloin käytännössä Suomen diktaattori. Itätalo oli noin 200 vuoden ajan Flemingin suvun omistuksessa. Sen aikainen kohta jo 400-vuotias suojeltu metsästysmaja on edelleenkin tallella.

 

Itätalo oli aikanaan Lounais-Suomen suurin tila. Ennen uskonpuhdistusta tila toimi piispantalona ja kuului kirkolle. Se oli merenkululle ja kalastuksen tärkeä keskuspaikka. Jos historia kiinnostaa, pyydä lisätietoa s-postiisi. Tilan historia ulottuu yli tuhannen vuoden ajalle. Viikinkien aikaan tärkeän Kalantiväylän varrella risteilivät aikoinaan niin viikinkialukset kuin myöhemmin suuret valtamerten purjealuksetkin.

 

KUSTAVI on rikas kunta, kunnallis- ja kiinteistöveroprosentit ovat Suomen edullisimmasta päästä. Siksikin kunta on hyvä paikka asua – ei vain kauniiden maisemien ja meri-idyllin takia. Kunnan sivuilta voit alkaa tutkimaan kuntaa ja sen palveluita. Kunta on erityisen vahva matkailun alalla, väkiluku moninkertaistuu kesäisin. Kirkonkylän läpi menee mm. Saariston rengastie. Kunnasta tai sen naapurista Taivassalosta löytyy tärkeimmät palvelut, eikä Uusikaupunki tai Turkukaan ole kaukana. Ja huomaa: kunta tarjoaa lapsirahaa syntyvistä lapsista, ilmaisen päivähoidon ja koulukyydin, 3-opettajaisen ala-asteen ihanan pienine 10-15 lapsen luokkakokoineen, ja paljon muuta mukavaa!

 

Kustavin kunnassa on vielä valtavasti hyödyntämätöntä matkailupotentiaalia. Samoin Itätalossa, jonka suuriin huoneisiin ja kesällä aittoihin voi jo nyt majoittaa useita perheitä ja tallin ja navetan ullakoilla voi pitää vaikka kahdet isot juhlat samaan aikaan, ja toiset kahdet juhlat asuinrakennuksissa. Metsiin vähän kauemmas rakennuksista voi rakentaa maisemamökkejä palvelemaan majoitustoimintaa (suunnittelutarveratkaisu on hyväksytty ja sillä on saatu 300 k-m2 lomarakennuksille, joka tarkoittaa esim. kymmentä 30 m2 maisemamökkiä). Voit(te) vuokrata navetan, tallin tai sika-aitauksen ja pitää hevosia, lampaita ja possuja, tai vaikka laamoja tai aaseja terapia- tai kotieläiminä. Kissoja ja koiriakaan unohtamatta.

 

Pakko sanoa tässä välissä, miten hienoja naapureita tuolta löytyy, olen heistä tutustunut jo kolmeen. Autetaan ja tuetaan toisia kun tarvetta, ihmiset ei arvaakaan ennen kuin sen itse kokee, kuinka maalla sittenkin voi olla tosi mukavaa. Siksi minulle välittäjänä tämä tuo mieleen TV:stä tutun Vaahteramäen, jossa lapset saa olla lapsia ja jossa naapurit on omia itseään, mutta loppujen lopuksi heihin voi tukeutua. Sopivassa suhteessa omaa rauhaa ja sitä oikeaa yhteisöllisyyttä, mitä niin moni nykyään kaipaa.

 

 

MYYDÄÄN TAI VUOKRATAAN MAAPAIKKA LOVIISASSA

 

LOVIISAN LILJENDALISSA 25 HA MAATILA TARJOLLA YHTEISÖLLE. TAI VAIKKA VAIN YHDELLE.

 

210 vuotta vanha noin 180 m2 OK-talo maatilasta ja tonttia 2000 m2. Mukana 3 rakennusta. Myydään ensisijaisesti, mutta voidaan myös vuokrata.

 

Sijaitsee uljaasti mäellä. Vieressä vanha aitta sekä uudempi autotalli-lämpökeskus-verstasrakennus, jonka yläkerrassa sauna on puolivalmis. Navetta alhaalla pihassa tien toisella puolella, sekä lisäksi kaksi latoa lähellä, näitä kaikkia voit vuokrata edullisesti. Tilalla mahdollisuuksia myös uusien rakentamiseen.

 

Tee tästä hieno ja persoonallinen - vaikka pienen kartanon tyylinen pylväineen ja terasseineen. Talossa alakerrassa tupakeittiö, WC-suihku, 2 olohuonetta ja makuuhuone, yläkerrassa 2 makuuhuonetta, ullakoille voisi tehdä 2-4 makuuhuonetta lisää. Talon alla kolme kellaria, joista keskimmäinen on suljettu.

 

Tänne olisi helppo luoda yhteisö. Sille on jo todella paljon valmiina. Sopivat soraiset eli kuivat rakennusmaat pikku taloille, on kaksi OK-taloa, kasvihuoneita ja varastotiloja, peltoja ympärillä, arboretum ja ns. "kaunismetsä" rakenteilla (eli turismille hyvä aihio). Kirsikkana päällä on kaksi hervottoman isoa majaa lapsille puissa!

 

Asukas voi vuokrata tilan muita rakennuksia (toinen OK-talo, halli, katos, kasvihuone, latoja, yms), peltoja, metsiä, jne. ihan sen mukaan kuin itse tarvitsee. Tai jos on kavereita jotka mielivät lähelle, osoitetaan heille 5-10 rakennuspaikkaa metsän puolelta ja luodaan yhteisö, joka yhdessä käyttää tilan metsiä, peltoja ja rakennuksia. PS. tilalle on juuri perustettu arboretum, ja metsissä on kivoja reittejä kulkea tai lapsille, ja löytyy myös kaksi isoa majaa puista...

 

Tämä oli vuosi sitten myynnissä ja hetkessä siitä oli noin 25 kiinnostunutta. Valitsin kuitenkin vuokralaisen, joka laittoi paikkoja kuntoon ja siivosi nurkkia. Nyt tätä jo kehtaa esitellä. Laitan sen kohta Huutokaupat.comiin. Oikotiellä se jo on. Ollaan kuulolla.

 

Hintanäkemys on jotain ehkä 80-85k 2000 m2 tontista ja 85-95k hujakoilla 5000 m2 tontilla. Tee tarjous. Vaihtoehtoisesti voit vuokrata em. 6 rakennusta ja 5000 m2 tontin 600 eurolla. Ehdottele...

 

Tervetuloa tutustumaan. Kysy lisää.

 

Jouni Järvinen, LKV, LVV, lkv@finnea.fi 050 5298299

 

 

HILJAISESSA MYYNNISSÄ UPEA MAAPAIKKA

 

TURUN SAARISTOSSA MYYNNISSÄ 440 m2 OK-TALO JA YLI 4,2 ha MAATA (METSIÄ, PELTOJA, USEITA SAARIA). Lisäksi siisti kota, sekä vanhempi heikkokuntoisempi talousrakennus noin 100 m2. Hyvät yhteydet, pikitien varrella. Metsissä paljon hakattavaa, myös paljon hakkuukypsää, vaikka maisemanhoidon kannalta en suosittele avohakkuuta.

 

HUVIKUMPU tai KAURISMÄKI - siinä paikalle sopivia nimiä. Oma arvioni tästä kokonaisuudesta on noin 350.000 euroa. Talo voidaan myös myydä erikseen 0,5 ha tontilla hintaan 300k ja 3,7 ha pelto-metsätilan hintapyynti olisi tällöin rakennusoikeuksineen ja saarineen 70-80k euroa.

 

Jos ostat paikan yksittäin erikseen, silloin talon ympärille voidaan sopia 0,5 tai 1 ha tontti ja lopun voi ostaa toinen isoksi metsäiseksi tontikseen, jonne voisi rakentaa vaikka rivitalon. Metsätontilta on lyhyt matka ja näköyhteys järven/merenlahden rantaan. Itse näkisin kaikkein viisaimpana että kokonaisuuden ostaa isompi 10-15 hengen porukka. Päärakennuksessa on 8-9 makuuhuonetta. Ne ovat mukavasti eri suunnilla taloa ja eri kokoisissa ryppäissä. Yläkerrassa on mm. kaksio ja sillä oma keittiö sekä "penthouse" eli U:n mallinen ateljee/työtila. Talossa on 5-6 suihkua ja vessaa sekä hervottoman suuret olohuone (71 m2) ja keittiö-ruokasali, jossa järjestää vaikka isommatkin juhlat. Omistaja on kestinnyt 30 henkeä helposti ilman erikoisjärjestelyjä.

 

Noin 100-vuotias päärakennus on järeästi eli oikein hyvin tehty sekä laadukkaasti ja huolella remontoitu kokonaan 2001-02 ja on siis edelleen hyvässä kunnossa. Pihaa on suunniteltu niin että on hyvät ilmansuunnat ja näkymät ja että lapsillekin riittää puuhaa: on majaa puussa, leikkipaikkoja, komeita mielikuvitusta hiveleviä yksityiskohtia, paikkoja krossailla tai leikkiä vaikka värikuulasotaa. Ja mikä parasta: maata on riittävästi, eli noin 2000 m2 ydintontin lisäksi noin 3 ha metsää (pääasiassa hyvää tukkimetsää) ja kallioisia saaria sekä noin 1 ha peltoja (3 eri lohkossa).

 

Ajattele: jos teitä on 10 henkeä, tästä teille koko porukalle sopiva koti vain 39k eurolla per hlö! Tai 15 henkilöllä vain 26k. Nyt edullisesti ja ilman välittömiä remonttitarpeita - vaikka suoraan muuttaisit - kiinni omaan pientilaan ja isoon mutta kodikkaaseen kotiin. Harrasta, marjasta, samoile kauniissa luonnossa, yritä, harjoittele metsätaloutta, elä hiljaisessa mutta keskellä kaunista luontoa, missä jopa päivttäin saatat nähdä kauriita, peuroja tai muita hirvieläimiä. Saarissa asustaa merimetsoja ja muita lintuja. Täällä voitte pitää vaikka hoivakotia tai kasvattaa huostaanotettuja lapsia, mielikuvitus on oikeastaan vain rajana...

 

Omistaja jättää ison osan irtaimestaan taloon, sillä kaikki ei mahdu 100 neliöön... Arvoirtaimesta voitte neuvotella erikseen. Muutto vaatinee kuitenkin noin 3 kk aikaa, joten mitä pikemmin teet päätöksesi, sitä pikemmin pääset nauttimaan saaristoluonnosta ja sen maisemista.

 

Lisätietoja 050 5298299, lkv@finnea.fi

Terveisin Jouni Järvinen, LKV