HUOM. kuningaskunta.org-sivusto on muutettu 1.3. alkaen palvelemaan ensisijaisesti turvaa tarvitsevia suomalaisia ja ukrainalaisia - toki autetaan kaikkia ja kaiken ikäisiä taustasta riippumatta.

 

Mutta kuningaskunta.org toimii edelleen myös yhteisöllisiä asuinvaihtoehtoja kaipaaville kanavana löytää maapaikka läheltä asutusta, mutta oikeasti maalta ja luonnon äärestä, jossa harjoitella luonnon mukaista elämistä, sopivasti yhdessä toisten kanssa, ja samalla oppia omavaraistaloutta.

 

Tarkoituksena on seuraavana askeleena - riippuen sinun ja teidän reaktioistanne - perustaa Etelä-Suomeen keskus, jossa toimii non-stop-periaatteella monipuolinen kurssitus omavaraisuudesta, jossa voit asua haluamasi pituuden - viikon, kuukauden tai vaikka vuoden - ja tehdä käytännön asioita ja samalla oppia omavaraisuudesta, rakentamisesta, viljelystä, villiyrteistä, eläinten hoidosta, ja ylipäätään siitä kuinka ennen vanhaan "suo, kuokka ja Jussi" -ilmiö toimi.

 

Loviisassa, Somerolla, Sastamalassa, Hämeenkyrössä ja Turun saaristossa on jo nyt tarjolla kohteita, jotka sopivat isolle perheelle tai kaveriporukalle tai erilaisille yhteisöille tai firmoille. Lisää paikkoja eri puolilta Suomea tulossa lähiaikoina. Nämä voivat nyt tässä maailmantilanteessa toimia hyvin myös turvapaikkoina, suojana meille tavallisille ihmisille. Tai yritys voi hankkia paikan työntekijöilleen virkistyspaikaksi ja samalla rennoksi suojaksi pahan päivän varalle, missä voi suojella luontoa ja tehdä myös ilmastotekoja. Tutustu kohteisiin. Katso ilmakuvakartalla paikkoja kopioimalla linkki selaimeesi.

 

Esittelyt pyynnöstä. Ota yhteys Jouniin tai Villeen, meilaa osoitteeseen: info@kuningaskunta.org

 

Sivua juuri rakennellaan... kohteiden tiedot päivittyvät 3.3. mennessä:

 

 

turvapaikkoja / vUOKRATAAN

 

Pirkanmaa ja Satakunta

 

HÄMEENKYRÖ, TURKKILA, 4 ha

Metsätilan kiinteistötunnus on 108-432-1-97 ja tilan likimääräinen osoite Turkkilantie 21. Turkkilantien varressa on sekä vesi- että viemärijohdot, eikä sähköjäkään tarvitse kaukaa vetää. Tila rajoittuu kolmeen pikitiehen. Tila sijaitsee haja-asutusalueella, sille on mahdollista rakentaa monenlaista. Tänne olen visioinut 3-6 perheelle asuntoja, jotka voivat rakentaa yhteisen pienen tie- ja polkuverkoston ja jokusen yhteisen rakennuksen. Kaksi paritaloa saisi pelkällä rakennusluvalla, kolmas rakennus tarvitsee ensin suunnittelutarveratkaisun.

 

Hiekkaisaa kantavaa kangasta, johon helppoa rakentaa ja kaivaa. Ympäristössä hyvin suositut Lintuharjun marjamaastot, joissa runsaasti mustikkaa, puolukkaa ja sieniä. Paljon kivoja ulkoilureittejä (poluilla on mukava lenkkeillä), Kyrösjärven uimarantaan 2 km.

 

Metsäistä seutua, mutta seudulla on toki myös aktiivista maanviljelystä. Tosi hyvien yhteyksien päässä palveluista - kolmeen suuntaan menee asfalttitiet. Kyröskoskelle on noin 5,5 km matkaa ja Tampereelle vain noin 30 km (muutaman vuoden päästä osittain moottoritietä pitkin).

 

https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/?zoomLevel=11&coord=302841.32240443956_6842240.969019263&mapLayers=801+100+default,24+92+default,802+24+default,99+100+default,90+100+default,1239+100+default,34+0+default&markers=2|1|ffde00|302992.32240444_6835787.667228798|Miharikauppila___2|1|ffde00|302823.32240443956_6842267.469019263|Ahokas&&uuid=90246d84-3958-fd8c-cb2c-2510cccca1d3&noSavedState=true&showIntro=false

 

 

HÄMEENKYRÖ, LAITILA, 22 ha

Metsätilan kiinteistötunnus on 108-416-1-197. Se sijaitsee noin kilometrin päässä 3-tiestä sekä lähellä maisemistaan ja mansikoistaan kuulua Mahnalaa, jonne on reilut 3 km matkaa. Tila sijaitsee haja-asutusalueella, jonne ollaan laatimassa yleiskaavaa. Sille on mahdollista rakentaa monenlaista maa- ja metsätilaan liittyvää, esim. asuntoja 10-15 yksikölle, tie- ja polkuverkoston ja joitain yhteisiä rakennuksia - sen mukaan kun asujat haluavat tai tarvitsevat. Mutta voi tänne toki rakentaa vapaa-ajan asuntojakin - tulijat sen ratkaisee, mitä haluavat.

 

Tila on melkein kokonaan mukavan harvaksi harvennettua mäntyvoittoista sekametsää, jossa myös koivua ja kuusta sekä erikoispuita. Tilalla on yli hehtaarin suo, pieni suojeltu lampi sekä puron halkaisema metsäinen niitty, jonne voisi raivata palstaviljelyksiä. Maasto on kovaa, kivistä kangasta ja paikoin kallioitakin, rehevyydeltään keskimäärin ehkä kivistä mustikkatyyppiä. Mustikkaa, puolukkaa ja sieniä löytyy hyvin seudulta. Kauniita isoja kiviä joista saa kauniita yksityiskohtia maisemallisesti ja joiden lomaan suosittelen sijoittamaan rakennukset.

 

Tila on erinomainen kombinaatio luonnonrauhaisaa metsäistä seutua, mutta joka silti on tosi hyvien yhteyksien päässä palveluista. Hämeenkyrön kirkonkylään on noin 7 km matkaa ja Tampereelle linnuntietä vain noin 30 km. Lähimmälle hevostilalle on noin 1,5 km ja Samelusjärvelle noin 0,5 km.

 

Infraa ei tilalla vielä ole, sen kanssa käytetään mielikuvitusta. Vettä saanee porakaivoilla, harmaat vedet voisi imeyttää, vesivessoja kannattaisi välttää, energiaa voi johtaa lähiseudun linjoilta tai organisoida sähköt itse. Omistaja hoitaa tilan rajalle asti mahdollisimman hyvän tieoikeuden.

 

Mielelläni näkisin täällä ainakin yhden mänty- tai haapahirsisen talon, joka olisi varattu homepakolaisille, joita Suomessa on valitettavan paljon virheellisten rakennusmenetelmien ja huonon hoidon seurauksena. Pahiten oireilevat eivät pysty yöpymään enää muuta kuin pelkässä maalaamattomassa hirsimökissä, ja joillekin käy enää vain haapa materiaalina. Tämän voisi rakennuttaa yhdessä isommalla porukalla ja joidenkin yhdistysten kanssa yhteistyönä.

 

Oman 1000 m2 reviirin vuokrahintaan sisältyy myös käyttöoikeus koko 22 ha tilaan sekä oikeus rakentaa yhdessä muiden asukkaiden kanssa tarvittavia yhteiskäyttörakennuksia.

 

https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/?zoomLevel=10&coord=303042.32240444_6835786.667228798&mapLayers=801+100+default,24+92+default,802+24+default,99+100+default,90+100+default,1239+100+default,34+0+default&markers=2|1|ffde00|302992.32240444_6835787.667228798|Miharikauppila&&uuid=90246d84-3958-fd8c-cb2c-2510cccca1d3&noSavedState=true&showIntro=false

 

 

Sastamala, Karkku, 50 ha

Karkun golfkentän lähettyvillä karun kaunis ja jylhä, 50 ha kokoinen metsäpalsta. Hyvä kantava tiestö. Hyviä kovapohjaisia rakennuspaikkoja, aurinkoisia tontteja, suunta ilta-aurinkoon.

 

Tänne sopisi väljästi hyvin noin 10 asuinyksikköä palstan eteläpäähän tien varteen.

 

 

Sastamala, 4 ha pientila

Rento paikka. Huonokuntoiset rakennukset, mutta asuinrakennus sekä navetan saunapääty ovat korjattavissa ja otettavissa käyttöön. Lisäksi pihassa laurakenteinen liiteri ja kauempana hirsivaja. Ladon seinät on painuneet lumen voimasta, laudoista saa pitkäksi aikaa polttopuut talolle ja saunaan.

 

Tällä 4,5 hehtaarin pientilalla on peltoa noin 1 ha ja metsiä 3 ha. Sinne voi tehdä reitistön kiertämään keskellä olevaa "vuorta", pellot tai osan niistä voi metsittää erikoispuille, puihin voi tehdä majoja, jne. Varsinainen oikea puuhapalsta!! Omistaja on itse saanut nauttia niin paljon töistä metsissään hoidosta ja istututtamisista, kuinka saa nähdä kättensä työn jäljet. Siksi omistaja toivoo että tämän paikan ottaisi haltuun sellainen porukka, joka tarvitsee fyysistä toimintaa ja tyydytystä siitä että on saanut tehdä jotain näkyvää ja konkreettista. Kerran melkein jo sovittiin syrjäytyneiden nuorten kanssa toimivan yhdistyksen kanssa paikasta.

 

Tänne sopisi ihan hyvin noin 5 asuinyksikköä vuokrareviirille. Ihanteellinen firmalle tai yhdistykselle, joka voisi ottaa vaikka koko paikan haltuunsa. Paljon mielekästä tekemistä: ottaa pellot käyttöön viljelyyn tai laiduntaa siellä lampaita tai hevosia, sopii myös esim. kanojen pitoon. Hieno mahdollisuus korjata vanhoja rakennuksia vaikka kuinkakin persoonallisesti, ja samalla saada tyydytystä kun voi nähdä kättensä työn tuloksen.

 

 

Sastamala, Suodenniemi, taipale 1 ha

Ihanteellinen pieni pelto- ja metsäpalsta, johon kuuluu rantaoikeus läheiseen Sävijokeen (kosken suvanto on kuin pieni järvi) sekä vanha kiviholvikellari. Hienoja paikkoja muutamalle pienelle uudisrakennukselle vuokrareviirille. Vaikka alue on vain hehtaarin, on näillä asukkailla mahdollisuus touhuta noin 10 ha alueella.

 

 

URJALA, Nuutajärvi, 1,5 Ha, tai liki 2 ha

Tallirakennus, 2 asemakaavan mukaista OK-tonttia, peltoa ja hyvää metsää, reilusti puuta.

 

Katso tarkemmin Oikotieltä:

https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-tontit/urjala/16547153

https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-autotallit/urjala/16547146

 

 

Lounais-Suomi, Häme ja Uusimaa

 

Loviisa, Liljendal, Osa 25 ha maatilasta - YHTEISÖLLE RAKENNUKSIA, MAAPAIKKOJA JA PELTOA

Mahdollista sopia useista rakennuksista (noin 10 talousrakennusta) omaan tai yhteiskäyttöön. Maatilan 2 asuintaloa on jo vuokrattu, niiden vuokralaisten kanssa voi kenties sopia jotain, jos sinulla on hyvä ehdotus. Tilan yhteydessä on kaunis metsäinen harjumaisema rakennuksille ja siellä valmiita reittejä (ja lapsille valmiiksi parit valtavan suuret majat puissa) sekä tilan halkaisevan päätien vieressä on juuri perustettu arboretum. Tänne sopisi 5-10 asuinyksikköä (uusia OK- tai VA-taloja) sekä useita asuntovaunuja väliaikaiseen parkkiin.

 

210 vuotta vanha päätalo sijaitsee uljaasti mäellä, se sekä vieressä olevat vanha aitta ja uudempi autotalli-lämpökeskus-verstasrakennus sekä takana oleva punainen toinen asuinrakennus on jo vuokrattu, yhteensä 4000 m2 tontilla. Omistajan hallinnassa olevaan tilaan kuuluvat vielä mm. navetta talon pihassa tien toisella puolella, sekä joitakin latoja, katoksia, peltihalli (kuivuri, konehalli), kasvihuoneita, näitä kaikkia voit vuokrata edullisesti. Tilalla on jokunen lähde/kaivo.

 

Tänne lähimetsään mäntykankaalle olisi helppo luoda uusi yhteisö. Sille on jo paljon valmiina. Hauska kumpuja ja kukkuloita mutkitteleva metsän läpi menevä tieura. Sopivat soraiset eli kuivat rakennusmaat sopii hyvin pikku taloille. On kasvihuoneita ja varastotiloja. On peltoja ympärillä, arboretum ja ns. "kaunismetsä" rakenteilla (eli turismille hyvä aihio). Kirsikkana päällä on vielä kaksi hervottoman isoa majaa lapsille puissa!

 

Tänne voisi sijoittaa hyvin 5-10 rakennusta metsän puolelle ja luoda yhteisö, joka yhdessä käyttää tilan metsiä, peltoja ja rakennuksia. Asukas tai yhteisö voi vuokrata tilan rakennuksia, peltoja ja metsiä ihan sen mukaan kuin itse tarvitsee. Tilalle on juuri perustettu arboretum, ja metsissä on kivoja reittejä kulkea tai lapsille.

 

Tervetuloa tutustumaan. Kysy lisää Jounilta. Myös keltaisen päätalon vuokralainen on alustavasti ilmoittanut valmiudestaan tarjota majoitusta apua tarvitseville (mutta siitä päättää hän).

 

 

Somero

Hyvin vaihtelevaa maastoa ja kallioita ja peltosaarekkeita, metsää noin 15 ha, peltoa noin 16 ha. Tilalla on valmiina hyväkuntoinen lato, joka sopii hyvin rakennusaikaiseksi suojaksi.  Sijainti ruuhkakolmion keskellä, nimittäin täältä on melkein yhtä lyhyt matka noin 100 km kolmeen tärkeimpään metropoliin Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle. Tänne sopisi hyvin noin 10 asuinyksikköä yksityistien risteykseen, lisäksi hakkuuaukon notkoon mahtuisi pieni 10-25 omatarveviljelijän siirtolapuutarhamökin kyläkin, joiden väliin alas vielä jokaiselle oma kasvimaa. Pellolta voidaan sopia yhdessä pellonviljelijän kanssa tarvittavien viljelypalstojen irrottamisesta viljelyksestä. Arboretum ja jalopuumetsiköitä on suunnitteilla alueelle.

 

 

Sysmä, 2 ha

Lammen rannalla 1,6 ha peltoa ja metsää 0,4 ha. Nätti metsäsaareke keskellä peltoja. Saran yksityistie tilan rajalla. Pelto vuokrattu, voidaan sopia ensi vuodeksi sen verran peltoa kuin tarvitset(te). Päijänne lähellä, Sarantie päättyy venevalkamaan. Lyhyt matka Sysmän keskustaan.

 

Viljelypalstaksi, ehkä siirtolapuutarhaksi (ilman pikeutta rakentaa mitään kiinteää). Täällä olisi tilaa satunnaisille kävijöille, asuntovaunuille, yms.

 

 

Pohjanmaa ja keskinen Suomi

 

Merijärvi/Pyhäjoki, 6 ha

Noin 6 hehtaaria metsää ja laitumia/peltoja sekä 700 m2 pihattonavetta, josta saa vaikka minkälaisen varaston tai hallin rakennettua - ellet halua käyttää sitä edelleen eläinten suojana. Jos hallina pidät, sinne sopisi isojakin koneita tai korkeutensa puolesta jopa purjeveneitä varastoon.

 

Ajatukseni on että hyvän ja kantavan tilan läpi menevän tilustien sekä lännen puolen pellon välissä on rakentamiseen kelvollista maata sekä kauniita siemenpuumäntyjä ja näkymät ilta-auringon suuntaan (aurinko laskee pellon taa). Tänne sopisi 3-5 asuinyksikköä ja heille yhteiseksi iso navetta ja oikeus rakentaa yhteinen piha-sauna.

 

 

 

Kainuu ja Lappi

 

suomussalmi, 40 ha

 

Tornio, 10 ha

 

Kittilä, 40 ha

 

 

YLEISTÄ EM. KOHTEISTA:

 

Suosittelen käymään tutustumassa paikkoihin ensin itseksesi, tekemään normaali eväs- ja luontoretki. Suosittelen ensin lataamaan puhelimeesi Maastokartat -sovellus, jolla osaat suunnistaa maastossa. MML:n Kansalaisen Karttapaikkaa tai Paikkatietoikkunaa varmaan jo osaatkin käyttää, sieltä voit ottaa esiin esim. kiinteistörajat. Jos paikka kiinnostaa tai jäi paljon asioita näkemättä, kyselepä lisätietoja tai mennään seuraavaksi yhdessä samoilemaan.

 

  • Myynti ei tule kyseeseen, rakennuspaikat vuokrataan. Niitä kutsutaan "reviireiksi" erotukseksi sille, että ovat kyllä kuin omaa maata, eli sinulla on niihin ja siellä kasvaviin puihin täysi hallintaoikeus, mutta niitä ei tarvitse erottaa lohkomisella. Tällöin rakentaminen menea maa/metsätalouden piiriin, josta yhtenä käytännön sovelluksena seuraa se että vaikka 10 eri reviiriä voi yhteisesti hommata vain yhden liittymän kutakin (vesi, viemäri, sähkö, kaapeli) ja jakaa niiden kulut käytön mukaan.
  • Maanomistaja omistaa maapohjan sekä hallinnoi tilan muuta maata ja hoitaa puustoa sekä harjoittaa tiloilla normaalia metsätaloutta - tosin ei niin voimaperäisesti kuin yleensä Suomessa on tapana, eli laajoja hakkuuaukeita välttäen. Maanomistaja vuokraa maapohjan talojen rakentajille. Tilan maille voisi rakentaa jopa äärimmäisen ekologisesti, niinkuin ennen vanhaan tehtiin yleisesti: paikan päällä metsän omista puista.
  • Jokaisen talon ympärille sovitaan reviiri, eli oma privaatti alue, jonka puut kuuluvat talon omistajalle. Reviirin ala on - ellei toisin ilmoiteta - aina 1000 m2. Voidaan erikseen sopia että asukkaat voivat tehdä polttopuita tai käyttää maansiirtoalueiden (tiet, polut ja rak.paikat) puut hyväkseen. Samoin voidaan erikseen sopia että asukkaat voivat käyttää maanomistajan eri tiloihin kuuluvia yhteisiä maa-alueita ja vesialueita. Niitä on niin paljon eri puolilla Sastamalaa, Hämeenkyröä ja Ylöjärvelläkin, että niistä saat tietoa pyydettäessä.
  • Reviirin ympärillä oleva vuokranantajan omistama maa on yhteisessä käytössä, talvella poluilla voi hiihtää tai ajella kelkalla tai reellä koirien tai hevosen vetämänä. Polkuja voivat käyttää lapset krossailuun. Lapset voi muutenkin huomioida ja tarjota heille paikat harrastaa metsissä vaikka kuulapyssyleikkejä, rakennella majoja puihin (jos puihin laitetaan nauloja tai ruuveja, sovitaan paikat ensin aikuisten kesken ja sovitaan periaatteista), tai tehdä muuta kivaa.
  • Toivomus on (mutta ei pakko), että rakentaja tekee talonsa pääasiassa puumateriaaleista ja perinteisesti kivien päälle tuulettuvalla alapohjalla. Kullakin on silti loppujen lopuksi vapaus suunnitella kotinsa vapaasti. Talojen tekeminen hirrestä tai ns. pitkästä puutavarasta lähistön tai tilan omista puista on mahdollista, niistä ja työstä neuvotellaan erikseen. Muuten olisi hauskaa jos rakennukset olisivat kaikki omanlaisia ja persoonallisia - tietenkin kunnan rakennusvalvontaa kuunnellen.

  • Tiloihin ja lähiseutuun voi tutustua Paikkatietoikkunan linkin kautta (joka on kunkin kohteen lopussa). Siellä samassa näkymässä näet mm. maastotiedot korkeuskäyrineen, ilmakuvan, kiinteistörajat ja -tunnukset sekä osoitteet. Voit säätää karttatasoja ja zoomata sen mukaan kuin haluat.

 

 

 

MYYTÄVIÄ MAAPAIKKOJa

 

SASTAMALASSA MUSTAJÄRVENKULMALLA MYYNNISSÄ 5 OK-TONTTIA

Lähellä Häijäätä ja Hämeenkyrön rajaa. Katso Oikotiellä kohdenumerot: 16112807, 16112612, 16111441, 16111121, 16101213. Tai hae "Finnea LKV" Oikotien välittäjähausta. Sovittiin erikoistarjouksesta, että sain luvan laskea edullisia hintoja vielä parilla tuhannella. Tarjous voidaan päättää hetkenä minä tahansa. Nyt kannattaa olla aktiivinen!

 

Tontit voi ostaa yksittäin tai vaikka yksi joukko ostaisi ne kaikki tai osan niistä. Kaikki tontit on suunniteltu niin että on hyvät ilmansuunnat ja näkymät ja että maata on jokaisessa riittävästi, eli 5000-7000 m2.

 

Itseasiassa nämäkin tontit voi myös vuokrata, siihen on suhtauduttu alustavasti positiivisesti. Nyt edullisesti kiinni omaan tonttiin ja kotiin. Vertailepa vaikka huviksesi tonttien hintatasoja Häijäässä tai Hämeenkyrössä.

 

Lisätietoja Jouni Järvinen, LKV

 

 

URJALA, Nuutajärvi, 1,5 Ha - tai melkein 2 ha

Tallirakennus 277 m2, jossa sähköt ja -liittymä, 2 asemakaavan mukaista OK-tonttia (rak.oik. yht. 400 k-m2), pajuttunutta mutta raivattavissa olevaa peltoa sekä hyvää metsää, reilusti puuta. Rantaviivaa isoon Rutajärveen. Kävelymatkan päässä Nuutajärven keskustasta.

 

Katso tarkemmin Oikotieltä:

https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-tontit/urjala/16547153

https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-autotallit/urjala/16547146

 

 

 

HILJAISESSA MYYNNISSÄ UPEA MAAPAIKKA

 

TURUN SAARISTOSSA MYYNNISSÄ 440 m2 OK-TALO JA YLI 4 ha MAATA (METSIÄ, PELTOJA, USEITA SAARIA)

Lisäksi siisti kota, sekä vanhempi heikkokuntoisempi talousrakennus noin 100 m2. Hyvät yhteydet, pikitien varrella. Metsissä paljon hakattavaa, myös paljon hakkuukypsää, vaikkakaan maisemallisesti en suosittele avohakkuuta.

 

HUVIKUMPU tai KAURISMÄKI - siinä paikalle sopivia nimiä. Oma arvioni tästä kokonaisuudesta on noin 350.000 euroa. Talo voidaan myös myydä erikseen 0,5 ha tontilla hintaan 300k ja 3,7 ha pelto-metsätilan hintapyynti olisi tällöin rakennusoikeuksineen ja saarineen luokkaa 70-80k euroa.

 

Jos ostat paikan yksittäin erikseen, silloin talon ympärille voidaan sopia 0,5 tai 1 ha tontti ja lopun voi ostaa toinen isoksi metsäiseksi tontikseen, jonne voisi rakentaa vaikka rivitalon. Metsätontilta on lyhyt matka ja näköyhteys järven/merenlahden rantaan. Itse näkisin kaikkein viisaimpana että kokonaisuuden ostaa isompi 10-15 hengen porukka. Päärakennuksessa on 8-9 makuuhuonetta. Ne ovat mukavasti eri suunnilla taloa ja eri kokoisissa ryppäissä. Yläkerrassa on mm. kaksio ja sillä oma keittiö sekä "penthouse" eli U:n mallinen ateljee/työtila. Talossa on ainakin 5 suihkua ja vessaa sekä hervottoman suuret olohuone (70 m2) ja keittiö-ruokasali, jossa järjestää vaikka isommatkin juhlat. Omistaja on kestinnyt 30 henkeä helposti ilman erikoisjärjestelyjä.

 

Noin 100-vuotias päärakennus on järeästi eli oikein hyvin tehty sekä laadukkaasti ja huolella remontoitu kokonaan 2001-02 ja on edelleen hyvässä kunnossa. Pihaa on suunniteltu niin että on hyvät ilmansuunnat ja näkymät ja että lapsillekin riittää puuhaa: on majaa puussa, leikkipaikkoja, komeita mielikuvitusta hiveleviä yksityiskohtia, paikkoja krossailla tai leikkiä vaikka värikuulasotaa. Ja mikä parasta: maata on riittävästi, eli noin 2000 m2 ydintontin lisäksi noin 3 ha metsää (pääasiassa hyvää tukkimetsää) ja kallioisia saaria sekä noin 1 ha peltoja (3 eri lohkossa).

 

Ajattele: jos teitä on 10 henkeä, tästä teille koko porukalle sopiva koti vain 39k eurolla per hlö! Tai 15 henkilöllä vain 26k. Tavallisen auton hinnalla! Nyt edullisesti ja ilman välittömiä remonttitarpeita kiinni omaan pientilaan ja isoon mutta kodikkaaseen kotiin - vaikka suoraan muuttaisit. Harrasta, marjasta, samoile kauniissa luonnossa, yritä, harjoittele metsätaloutta, elä hiljaisessa mutta keskellä kaunista luontoa, missä jopa päivttäin saatat nähdä kauriita, peuroja tai muita hirvieläimiä. Saarissa asustaa merimetsoja ja muita lintuja. Täällä voitte pitää vaikka hoivakotia tai kasvattaa huostaanotettuja lapsia, mielikuvitus on oikeastaan vain rajana...

 

Omistaja jättää ison osan irtaimestaan taloon, sillä kaikki eivät mahdu 100 neliöön... Arvoirtaimesta voitte neuvotella erikseen. Muutto vaatinee kuitenkin noin 3 kk aikaa, joten mitä pikemmin teet päätöksesi, sitä pikemmin pääset nauttimaan saaristoluonnosta ja sen maisemista.

 

Lisätietoja 050 5298299, lkv@finnea.fi

Terveisin Jouni Järvinen, LKV